Ohjeita pennunkyselijälle

Italianvinttikoira on varsin suosittu rotu, joten pentukyselyitä tulee valtavan paljon. Tälle sivulle olen koonnut muutamia ohjeita, jotka kannattaa lukea ennen yhteydenottoa.

Esittele itsesi

Kerro jo ensimmäisessä yhteydenotossasi kuka olet. On helpompi vastata, kun tietää millainen henkilö vastausta on lukemassa. Kerro hieman perustietoja perheestäsi ja koirahistoriastasi. Millaiseen kotiin koiraa etsitään ja mihin tarkoitukseen? Harrastavaan kotiin pyrin valitsemaan hieman vietikkäämmän pennun kuin lemmikkikotiin. Pennuissa saattaa olla suuriakin luonne-eroja saman pentueen sisällä. On kaikkien etu, että sopiva pentu ja koti kohtaavat, joten olethan rehellinen!

Sen lisäksi, että sopiva pentu ja koti kohtaavat, olisi tärkeätä että myös kasvattaja ja pennunostaja kohtaavat edes jollain tasolla. Myyn pentuni mieluusti hyviin koteihin, joiden kanssa on mukava pitää jatkossakin yhteyttä. Vaikka pentu muuttaa uuteen kotiin, olen aina sen kasvattaja ja tukena elämän eri käänteissä.

Ole valmis odottamaan

Kennelissämme ei ole pentuja jatkuvasti. Mikäli olet varma että haluat liittyä osaksi mahtavaa Kurnous-tiimiämme, olethan valmis odottamaan sopivaa pentua? Jos mielesi muuttuu ja löydät vielä kiinnostavamman pennun jostain muualta, kerro siitä minulle rehellisesti, etten suotta pidä sinulle pentua varauksessa. Toivoisin myös että kerrot, mikäli olet lähestynyt useampaa kasvattajaa samanaikaisesti. Näin vältymme päällekkäisyyksiltä paremmin.

Hinta

Pennun hinta kiinnostaa tietysti meitä kaikkia. Toisinaan se on jopa se ensimmäinen asia, jota kasvattajalta kysytään. Jos ensimmäinen yhteydenotto on pelkkä hintakysely, antaa se sinusta melko kehnon ensivaikutelman. Hintaa sopii kyllä kysyä, mutta mieluusti vasta kun olet vakuuttanut minut potentiaalisena pennunostajana. Pennun hintaan vaikuttaa moni asia, joten kaikki pentuni eivät ole saman hintaisia keskenään. Pääsääntöisesti pentu on oltava kokonaan maksettuna ennen kuin se muuttaa uuteen kotiin.

Ja lopuksi

Kasvattajat tekevät monesti paljon yhteistyötä rodun hyväksi. Hyvälle pennunostajalle löytyy pentu aivan varmasti! Jos minulla ei ole juuri sinulle sopivaa pentua tarjolla, saatan suositella jotain toista kasvattajaa ja hänen pentuettaan. Toisaalta mikäli koen ettei italianvinttikoira sovi sinulle, saatan suositella miettimään myös jotain muuta rotua. Ethän pahastu siitä, sillä rodulla on hyvin vahvat ominaispiirteet ja jos ne sotivat pahasti ajatuksiasi vastaan, on rotuvalinta väärä.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: